|  Start  |  Kenneln  |  Resultat  |  Statistik  |  Valpar  |  Kullar  |  Kontakt  |  Galleri  |  Länkar  |  Gästbok  |   

 
   

 

Kennel Norpatorp

Kennel Norpatorp startade för 30 år sen, 1983, när våran stamtik Silverpilens Norpa fick sin första kull. Sen dess har vi haft hela 35 kullar och 195 valpar registrerade i kennelns namn!

Vi strävar efter att få fram mentalt friska hundar med en stor arbetslust och som har bra hälsa. Vi vill att valparna kommer till aktiva hem och vi ställer krav på röntgen samt genomfört mh.

Nedan har ni presentationer om oss på kennel Norpatorp!

Carina Westerlund Öhult/ C1

Efter att som barn ha delat boende med gråhundar för jakt och med Polarmarkens Gadd, har jag varit rasen schäfer trogen.

För många år sedan köptes en hane vid namn Bicko in på Polarmarkens kennel. Bicko var utan kennelnamn då han var "betalning" för en utlånad tik. När Bicko var tre dagar gammal stoppades han i Sigges jackficka och lades hos en tik med lika gamla valpar. Denna valp var Guns, och han skulle förgylla hennes turer på Luleälvens is och på lokala tävlingar.

Vid ett besök fick vi av Sigge "låna" hem denna halvårsgamla slyngel utan Guns vetskap. Jag blev efter en del turer ägare till Bicko och Gun fick se sin förre hund skrapa ihop följande titlar: TJH KORAD SBCH.

Vår tävlingskarriär avslutades med ett sprucket spår på SM i Malmö 1983, men hemma hade jag en tik vars kapacitet bara begränsades av mina tillkortakommanden. Hon hette KORAD SBCH Silverpilens Norpa. Hon var den hund som passade mig som "handen i handsken" med sin outsinliga arbetslust, sin friskhet och sin mentala förmåga att alltid handla rätt oavsett situation. Norpa blev våran stamtik och hon gav oss en bra början på en kennel som nu funnits med i 30 år.

Carina Almqvist/C2

Jag heter Carina Almqvist. Jag har sex barn födda 81-94.Jag har även fyra härliga barnbarn. Jag kommer från Mölltorp men bor sedan 2010 i Lysekil med min make Leif.

När barnen började växa upp och yngsta tjejen var nio år kände vi att tiden var mogen för att skaffa vår första hund som vi så länge velat ha. I februari 2003 hämtade vi hem en liten schäfervalp som vi kallade för Zacko. Ett stort tack och en bamsekram till Janne & Lena på Molaggens Kennel för att vi fick köpa Zacko, och för att ni vågade tro på oss, trots att vi var nyböjare.

Zacko lärde oss så oerhört mycket om det härä med att vara med hund, likvväl har vi naturligtvis gjort många misstag, dock sådana misstag som vi lärt oss mycket av och som vi hade nytta av när vi skaffade oss ytterligare en schäferkille. Norpatorps Azlan som idag inte bor här utan bor med husse Christer.

Julafton 2006 fick jag en alldeles speciell julklapp, en julklapp som fick hjärtat att slå som när man var liten och väntade på tomten. Jag fick en fråga från Carina på Kennel Norpatorp om jag ville bli delägare i kenneln. Det var inte svårt att bestämma sig, trots min ringa erfarenhet kändes det som en härlig utmaning, samtidigt fanns ju en av mina största drömmar inom räckhåll.

Hösten 2007 kom en söt liten tjej på tre år till mig, Lita Till Kaja. Det blev kärlek vid första ögonkastet! Kaja utbildades till FM hund och hon gjorde så att jag vågade börja tävla lite.
Vi fick ihop ett LP 1, gk LKL spår, uppflyttade till HKL bevakning och vi blev KM vinnare i bevakning 2009 i Karlsborg. Men allra mest var hon min allra bästa vän och vi fick sex underbara är tillsammans innan hon den 25 september 2013 fick somna in. Hon lämnade ett stort tomrum i mig!


Nu har jag Norpatorps Blixt här, en glad och arbetsvillig kille som föddes hos mig 5 juli 2012. Jag hoppas att vi ska komma ut och tävla lite framöver!


Jag har även Norpatorps Önska som också är född hos mig, men som numera bor hos ett par i Tibro. Önska Är en av våra avelstikar. En mycket pigg och glad tjej med massor av arbetslust!

Det var lite om mig. Har ni några funderingar om valpar, kullar eller om oss så är ni varmt välkomna att höra av er!

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carina Almqvist och TJH Lita till Kaja

Norpatorps Blixt